Finitec Blog

Tilaa blogi

Business Developer – tuottajaksi digikykyjen Hollywoodiin?

16.11.2017 19:03 / Lauri Jutila

On olemassa kahdenlaisia ihmisiä, reaktiivisia ja proaktiivisia. On se tyyppi, joka marisee maanantaisin, että taas on kalenteri täynnä palavereita ja taas meni viikonloppu meilejä peratessa ja perhekin vieraantuu kun on liikaa töitä. Sitten on ihmisiä, jotka kuuntelevat marisijaa ja purnaavat sitten itsekseen aikasyöpöstä. Lisäksi on myös niitä, jotka kysyvät, että mikäs tässä nyt onkaan oikeasti se ongelma ja voisiko sille löytää jonkun kestävämmän ratkaisun. Tällaisia tyyppejä löytää työskentelemästä kehittämistehtävissä, konsultteina, strategisessa johdossa – ja yrittäjinä.

Hyvä ongelmanratkaisija perustaa ratkaisunsa tietoon ja sen analytiikkaan. Hän ajattelee luovasti ja kykenee tunnistamaan syy-seurausketjuja laajoistakin kokonaisuuksista, mutta ei tee sitä fiilispohjalta, vaan faktojen perusteella. Häntä motivoi tehdä asiat paremmin, tehokkaammin, nopeammin – mikä ikinä onkaan tavoitteena, sinne pitää päästä ilman turhaa kompurointia tai hukkaa. Tällainen ongelmanratkaisija loistaa työelämässä liiketoiminnan kehittäjänä. Hän kirkastaa liiketoiminnan tavoitteet, tulosmittarit ja riskit ja optimoi resurssit ja toiminnot niiden mukaisesti.

Business Developer.jpeg

Liiketoiminnan kehittäjä voi toimia myös kykyjenetsijän tavoin: löytää juuri oikeat tekijät ja tiimit, jotka toiminnallaan generoivat tulosta ja onnistumista. Asiantuntijoiden kirkkaimman osaamisen maksimaalinen hyödyntäminen on ollut Finitecin ydinajatus – jos maailman parhailla filmitähdillä ja formulakuskeilla on agenttinsa ja blockbuster-elokuvilla tuottajansa, tottahan myös IT-osaajilla on oma agentuurinsaKun liiketoimintaa halutaan tehostaa digitaalisuuden avulla, ei ole aikaa jäädä arpomaan, olikohan se nyt devaaja vai palvelumuotoilija vai datatohtori, joka pitäisi palkata ja mitäköhän se sitten oikein tekisi. Silloin pitää soittaa asiantuntijalle, joka tarjoaa toimivan ratkaisun ja sille toteuttajan: paikalle pitää pyytää huippuunsa viritetty, monessa digihankeliemessä keitetty Digital Business Developer. Meillä Finitecissä muuten sattuu olemaan juuri sellainen paikka avoimena.

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen ja toimeenpano on nykyään muutakin kuin vain pelkkää devaamista. Se on myös liiketoiminnan virtaviivaistamista, ongelmanratkaisua ja strategista sparraamista. Yhtä kaikki, kovan luokan asiantuntijat tietävät kyllä arvonsa ja osaavat itse määritellä parhaan tavan tulosten saavuttamiseksi. Sen vuoksi Finitecissä on myös mahdollisuus työskennellä yrittäjänä myös oman liiketoimintamme ytimessä. Määrittelemme yhteistyön mieluummin tulostavoitteisiin sidotuilla, ihmisten välisillä sopimuksilla kuin ammattiliittojen ja eläkeyhtiöiden sanelemilla reunaehdoilla. Saa meillä olla palkkalistallakin, jos haluaa – me luotamme siihen, että aikuiset ihmiset osaavat tehdä itselleen sopivia valintoja myös työelämänsä rakentamisessa. Mutta me haluamme olla se firma, joka antaa valinnoille aidon mahdollisuuden.

Minä uskon yrittäjyyteen. Finitec uskoo yrittäjyyteen. Kokeilepa sinäkin.

 

Hae nyt: Digital Business Developer

Aiheet: yrittäjyys