Finitec Blog

Tilaa blogi

Ensimmäiset 10 viikkoa Finitecillä

22.3.2018 12:43 / Jesse Helin

Tallustin ensimmäistä kertaa työntekijänä Finitecin varsin punasävyiseen toimistoon noin 10 viikkoa sitten. Siitä asti olen saanut olla mukana yhdistämässä IT-huippustaroja ja suomalaisia digitalisaation edelläkävijätiimejä. Seuraavaksi kerron, miltä tähän asti on tuntunut työskennellä suomen kovimmassa IT-agentuurissa.

Voisin sanoa, että olen päätynyt Finitecille inbound-markkinoinnin uhrina. Törmäsin todella houkuttelevaan työpaikkailmoitukseen syksyllä 2017 ja koska hakeminen oli tehty todella simppeliksi, en epäröinyt hetkeäkään. Sain heti seuraavana päivänä kutsun ensimmäiseen haastatteluun, jossa tapasin Finitecin vetojuhdat Pekan ja Taavin. Muutamaa kierrosta myöhemmin löimme kättä päälle.

Tapasin koko tiimin ensi kertaa joitakin viikkoja ennen ensimmäistä työpäivääni. Minut oltiin kutsuttu yhteiselle joululounaalle Ravintola Kämpiin, jossa tarkoituksena oli fiilistellä vuoden onnistumisia ja toivottaa uudet työkaverit tervetulleeksi. Jo tuolloin porukasta huokui välitön rentous, välittäminen ja asiantuntijuus. Myös viimeistään tässä vaiheessa omaksuin meillä paljon käytetyn termin "ylärekisteri".

Ensimmäiset päivät olivat infontäyteisiä ja kiehtovia. Opin hurjan paljon ja nopeasti agentuuribisneksestä ja sen erityisominaisuuksista. Myös meillä paljon puhutut arvot, vapaus ja vastuu, konkretisoituivat nopeasti käydessämme tehtäviä läpi.

 

DigitalBusinessDeveloperJesseHelin.png

 

Vaikka en ole aivan keltanokka rekrytointintihommissa, kaikkein haastavimpien teknisten roolien täyttäminen ei ole kenellekään helppoa. Juuri siksi Finitecillä minkään haasteen parissa ei tarvitse kärvistellä yksin, vaan kollegat auttavat kaikessa. Oppimiskäyräni toki muistuttaa edelleen lätkämailaa, mutta kun työtä tehdään hyvällä meiningillä ja oikeiden ihmisten kanssa, monet haasteet ovat taklattavissa.

Itselleni huikein asia Finitecillä, omien työkavereiden lisäksi, on mieletön etuoikeus päästä näkemään laajalla otannalla eri yritysten digihankkeita sekä tiimejä, jotka kirjaimellisesti kehittävät suomen digitaalisuusastetta joka päivä eteenpäin. Suomessa on hurja määrä osaamista ja tässä roolissa saan itse olla tekemisissä niiden ihmisten kanssa, jotka tekevät suurta muutosta.

Vaikka matkaa on kuljettu vasta varsin lyhyt aika, Finitecin tiimi on jättänyt minuun lähtemättömän jäljen. Meillä kaikkien saappaat ovat isot ja tavoitteet korkealla. Urallani olen nähnyt monenlaisia todella toimivia organisaatiota, mutta vastaavaa yhdessä tekemisen draivia on vaikea jäljitellä.

 

Jos olet etsimässä liiketoimintasi kasvun mahdollistavaa IT-talenttia, buukkaa Jessen kanssa puhelinkeskustelu.

Aiheet: rekrytointi