Finitec Blog

Tilaa blogi

Hei devaaja, varo käärmeöljykauppiaita!

7.9.2018 15:40 / Taavi Thiel

image (1)

 

Olet varmaan jo pidemmän aikaa huomannut, että devausskene käy vahvasti ylikierroksilla ja sinun osaamisestasi käydään kovaa taistelua. Rekrytoijat ovat jatkuvasti kimpussasi, ihan vitutukseen asti ja tarjoavat sinulle parempaa huomista joko heidän tai heidän asiakkaansa yrityksessä.

Money talks

Mahdollisesti sinua on aiemmin kiinnostanut pääasiassa työn haastava sisältö ja se, että pääsee tekemään cooleja juttuja uusimmilla teknologioilla mukavassa yhteisössä. Nykyään sinua kiinnostanee edellisen lisäksi myös rahallinen korvaus. Tässä on tapahtunut selkeä muutos ihan muutaman viime vuoden aikana.

Varo käärmeöljykauppiasta!

Tämän ja yleisen markkinahumun seurauksena markkinoille on tullut uusia pelureita, joita kutsun tässä käärmeöljykauppiaiksi. Heitä sinun kannattaa varoa. He puhuvat yrittäjyyden  ja freelanceriyden sekoituksesta ja lupaavat sinulle palkkatulona huomattavan suuren osan (80%) yrityksellesi tuomasta laskutuksesta. Sellaisia palkkasummia, joita eivät taatusti pysty maksamaan kaikissa tilanteissa. Työnantajamaksut ja muut velvoitteet eivät vielä ole näissä laskuissa edes mukana. Kuinkahan vahingonkorvausvastuut, työterveydenhuolto, sairaslomat, lomakorvaukset ja muut liiketoiminnan kulut näissä yrityksissä hoidetaan?

Tämän mahdottomuuden ymmärtäminen on puhdasta matematiikkaa ja sitä ei edes käärmeöljykauppias pysty manipuloimaan. Kun asiakasprojektisi loppuu, loppuu myös sinun palkanmaksusi, ainakin ennen pitkää.   

Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta

Kehitystä tapahtuu ja uusia innovatiivisia toimintamalleja muodostuu jatkuvasti ja se on sinun kannaltasi hieno juttu. Tietyt asiat pysyvät kuitenkin ennallaan; jos joku asia kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei ole totta.  

Itse olen yrittäjä ja olen levittänyt yrittäjyyden ilosanomaa jo kohta 10 vuotta. Toimin neuvonantajana maan johtavassa agentuurissa, joka tarjoaa uusia mielenkiintoisia asiakasprojekteja freelancereille päivittäin. Ymmärrän yrittäjän maailmaa ja sen tuomia huomattavia mahdollisuuksia. Ymmärrän myös mitä huolia yrittämiseen liittyy.

Jos sinua motivoi mielenkiintoisten projektien lisäksi myös raha tai olet haaveillut oman yrityksen perustamisesta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä Finiteciin. Lupaamme sinulle 80%:n sijaan 100% laskutuksestasi. Tähän ei käärmeöljykauppias pysty!
Taavi Thiel

Taavi Thiel

Working for Taavi is like riding a train that never runs out track. Under his command, you have to stoke that fire with all you got, so the ultimate destination is reached, but mind you, it's the most exciting, most scenic and most rewarding ride you will ever have.