Finitec Blog

Tilaa blogi

Hei myyjä! Vituttaako?

13.11.2017 16:22 / Taavi Thiel

Olet rehellinen ja vilpitön, pidät kiinni sovituista asioista, ymmärrät asiakkaasi liiketoimintaa, olet ongelmanratkaisukykyinen ja olet onnistunut pitämään asiakkaasi tyytyväisenä pitkän yhteistyön ajan. Sinulla on kaikki huippumyyjän tunnusmerkit, mutta silti tuntuu, että et ole vielä löytänyt sitä omaa juttuasi tai intohimosi nykyiseen duuniisi on lopahtanut...koet, että sinulla olisi paljon enemmän virtaa ja annettavaa ja olet miettinyt usein sitä oikeaa unelmaduuniasi.

Olet saanut uusia tarjouksia, mutta mikään niistä ei olennaisesti erottaudu riittävästi; joo on perusedut, ihan ok palkka, kivat toimitilat ja hyvä “pössis”. Jotain kuitenkin puuttuu!

Asiantuntijat siirtyvät yrittäjiksi ennennäkemätöntä vauhtia

Olet saattanut kuulla kavereiltasi tai tutuiltasi, jotka toimivat yrittäjinä esimerkiksi IT-asiantuntijoina, lääkäreinä, juristeina, liikkeenjohdon konsultteina tai kirvesmiehinä siitä kuinka he voivat vapaasti lomasesongin ulkopuolella lähteä pariksi viikoksi Alpeille laskettelemaan tai Marbellaan katsomaan sijoitusasuntoja, tai ihan vaan siitä, kuinka oman yrityksen perustaminen muutti vallalla olevaa paradigmaa...Tämän jälkeen ihan perus- ja ei-niin-seksikkäidenkin asioiden tekeminen alkoi heistä tuntua taas arvokkaalta. Myös sinä olet saattanut haaveilla oman yrityksen perustamisesta, mutta jotenkin se on tuntunut liian etäiseltä ja epävarmuus siitä, mitä sitä sitten alkaisi myymään on ollut se juttu, johon asia on viimeistään kaatunut.

 Myyja on asiantuntija, asiantuntija on yrittäjä.jpeg

 

Toimin itse tällä hetkellä mm. Finitecissä kaupallisena neuvonantajana ja sitä kautta minulla on suora näkyvyys IT-alan tapahtumiin – ja siellähän tapahtuu. Yksi selkeä havainto on, että IT-asiantuntijat siirtyvät yrittäjiksi ennennäkemätöntä vauhtia. Finitecin jengi toimii näiden rohkeiden yrittäjien agentteina pitäen huolen, että heillä riittää asiakkaita. Tämä on todella merkityksellistä ja tärkeää työtä jopa kansantalouden näkökulmasta. Samaa tapahtuu myös muilla toimialoilla. Yrittäjät levittävät yrittäjyyden ilosanomaa!  

Huippumyyjä on asiantuntija

Myös myyntityö on asiantuntijatyötä. Huippumyyjä tekee kotiläksyt, koska haluaa ymmärtää asiakkaansa liiketoiminnan, vaikuttaa sujuvasti päällikkö- ja johtotason henkilöihin, ymmärtää työnsä asiakasyrityksen eikä oman yrityksensä prosessien näkökulmasta, rakentaa aktiivisesti verkostoaan sisäisesti ja ulkoisesti, lähtee keskusteluihin aina arvonluonti ja win-win -diili mielessä, eikä koita yllättää asiakasta helppoheikkimäisesti “housut kintuissa”.   

Huippumyyjä on helppo tunnistaa yllä olevan kuvauksen pohjalta, sen sijaan tittelit ovat nykyään kirjavampia. LinkedIn-profiilissa voi lukea Business Development Director, Key Account Director, Asiakkuusjohtaja, Sales Manager tai Senior Advisor.  

Huippumyyjä on aina yrittäjä

Huippumyyjä asettaa itselleen aina haastavat ja mitattavat tavoitteet ja saa onnistumisista valtavat kicksit. Hän levittää ympärilleen hyvää energiaa ja kannustaa muita kukoistamaan. Hän ymmärtää, että kun asiakas menestyy, myös hän menestyy ja päinvastoin. Myyntityö on puhtaan yrittäjämäistä toimintaa.

Huippumyyjä ei välttämättä enää olekaan palkkatyössä vaan pitää virtansa käynnissä myymällä osaamistaan itsenäisenä yrittäjänä. Koska hän oikeasti osaa asiansa, pelottelu yrittäjyyden vaikeudesta ei kosketa häntä. Sen sijaan hän arvostaa omaa aikaansa, ammattitaitoaan ja vapauttaan niin paljon, että haluaa menestyä omilla ehdoillaan. Hän on taitava neuvottelija ja päättää itse millaisia diilejä hän haluaa tehdä ja kuinka paljon haluaa ansaita. Hän haluaa menestyä, myös taloudellisesti!

Olen itse perustanut tai ollut mukana perustamassa viittä yritystä, minkä lisäksi olen ollut omistajana tai osakkaana kuudessa muussa yrityksessä. Olen intohimoinen yrittäjä ja kaikissa näissä tarinoissa olen ollut tekemisissä hands -on myyntityön kanssa nuorempana pelkästään etulinjassa ja myöhemmin kenraalin teltassa rintamaupseerina.

Olen saanut yrittäjänä olla mukana tekemässä ja kirjoittamassa väkeviä, elämänkestäviä tarinoita. Olen henkilökohtaisesti palkannut  ja coachannut yli sata uutta lupaavaa myyjää. Valtaosasta on tullut ainutlaatuisia huippumyyjiä, johtajia tai yrittäjiä, ja osan kanssa olen edelleenkin aktiivisesti tekemisissä. Uusia tulee jatkuvasti, tälläkin hetkellä. He ovat antaneet minulle voimaa ja uskoa.

Olen tehnyt kauppaa henkilökohtaisesti yli 60 maahan ja kaikille mantereille ja ollut avaamassa liiketoimintaa Piilaaksoon. Kaikkea tätä olen saanut tehdä nimenomaan yrittäjänä ja olen saavuttanut enemmän kuin olin koskaan kyennyt kuvittelemaan.     

Minä uskon yrittäjyyteen, Finitec uskoo yrittäjyyteen. Kokeilepa sinäkin.

 

Millainen myyjä olet? Testaa!

Aiheet: yrittäjyys

Taavi Thiel

Taavi Thiel

Working for Taavi is like riding a train that never runs out track. Under his command, you have to stoke that fire with all you got, so the ultimate destination is reached, but mind you, it's the most exciting, most scenic and most rewarding ride you will ever have.