Finitec Blog

Tilaa blogi

Hei Työnantaja! Vituttaako?

22.2.2018 12:04 / Taavi Thiel

Vuosi alkoi ja joululomien jälkeen laitettiin taas koneet käyntiin. Olet tehnyt tulevaksi vuodeksi selkeitä suunnitelmia ja tavoitteita. Nousukausi jyllää, työttömyysprosentti laskee ja uusia kasvuyrityksiä syntyy. Odotuksesi ovat korkealla. Uusia huipputyyppejä aloittaa ja lisää pitäisi löytää..


Olet tammikuun aikana ehtinyt käymään jo useita kehityskeskusteluita ja sopinut uusista palkankorotuksista, sellaisista aikaansaannoksiin perustuvista palkkioista. Ei pelkkään läsnäoloon tai erilaisten tehtävien tunnolliseen suorittamiseen perustuvasta palkitsemisesta, vaan ihan aidosti yrityksesi olemassaoloa tukevista mitattavista aikaansaannoksista.


Nuorempana vitutti armottomasti

Saatoit harmiksesi saada tiedon, että joku työntekijöistäsi on saanut työtarjouksen, jollaisesta nyt ei vaan voi kieltäytyä. Nuorempana sinua vitutti armottomasti, kun työntekijäsi irtisanoo itsensä ja lähtee kohti uusia seikkailuja. Saatoit kokea, että annoit hienon mahdollisuuden ja lopulta lojaliteettia ei kuitenkaan ollut riittävästi. Taas saa juosta kovempaa pysyäkseen paikallaan.

Kaikki se työ minkä olit tehnyt perehdyttämisen ja kouluttamisen eteen tuntuu juuri nyt turhalta. Harmittaa kertoa muulle porukalle ikävistä uutisista. Tälläiset uutisethan usein lisäävät tunnetusti epävarmuutta ja saattavat itsessään jo lisätä vaihtuvuutta. Mietit asiaa myös taloudellisesta näkökulmasta ja lasket mielessäsi oliko investointi yrityksellesi kannattava ja ottaisitko saman henkilön uudestaan, jos saisit tehdä päätöksen uudestaan. Tämän pohjalta arvioit oliko kyseessä lopulta onnistunut rekrytointi.

Olet pohjimmiltasi kuitenkin pragmaatikko, joten alat viipymättä tekemään uutta suunnitelmaa, joka sisältää myös varasuunnitelman. Olet lukenut ja sisäistänyt Stephen R. Coveyn 7 Habitsin ja tiedät, että “Begin with the end in mind” ja “put first things first” antavat mielenrauhan ja voit taas jatkaa kaikkien eri hankkeiden parissa, joita sinulla riittää to-do -listallasi.


Puolet työvoimasta haaveilee oman yrityksen perustamisesta tai pohtii työpaikan vaihtamista

Kuulit ehkä myös hiljattain Tilastokeskuksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan noin puolet työvoimasta haaveilee oman yrityksen perustamisesta tai pohtii työpaikan vaihtamista, asiantuntijatehtävissä luku on vieläkin korkeampi. Tämä pisti sinut miettimään ja ymmärsit, että puolet omistakin työntekijöistäsi saattaa olla lähtökuopissa.  


Taas yksi hand-over edessä

Mietit usein työntekijöidesi viihtyvyyttä, heidän erilaisia elämäntilanteitaan ja onnellisuutta ylipäätään. Olet tai yrität kovasti olla empaattinen ja annat joka päivä itsestäsi parasta mitä sinulta löytyy.

Olet useassa tapauksessa ollut kehissä jo pidempään, joten olet oppinut ymmärtämään, että johtajan ja vanhempien roolissa on paljon samaa. Kannat vastuuta lapsistasi, teet henkilökohtaisia uhrauksia, opetat heille kaiken mitä osaat ja lopulta he muuttavat pois kotoa ja aloittavat oman elämänsä.

Taas yksi hand-over edessä.


C’est la vie...It’s a Beautiful Day

Nykyään kuitenkin ymmärrät, että tämä on elämää...C’est la vie ja aivan kuten tilanteessa, jossa lapsesi ovat muuttamassa pois kotoa, toivotat heille onnea ja menestystä ja kerrot kuinka ikävä sinulla heitä tulee ja olet vanhempana aina valmis auttamaan, jos avuntarve yllättää.

Olet kiitollinen, että olet onnistunut rakentamaan yrityksellesi vahvan ja toimivan kumppaniverkoston. Selkeät ja toimivat talentin hankinnan prosessit varmistavat uuden talentin löytymisen ja sisäänajon nopeasti. Tämä on sinulle tuttua ja osaat löytää huonoistakin uutisista valoisan puolen. Tiedät myös milloin kannattaa investoida rekrytointiin ja milloin osaaminen kannattaa ostaa palveluna.

Olet ylpeä kasvateistasi ja olet iloinen, että heidän osaamistaan arvostetaan niin paljon, että heille tarjotaan hienoja mahdollisuuksia. Tiedät, että he muistavat sinua myös tulevissa seikkailuissaan, koska olette yhdessä tehneet väkeviä tarinoita.

talenttihankinta.jpg

 

Viimein, whatsAppiin tulee viesti perjantai yöllä klo 5.30 ja siellä on kuva hyvästä Rose -viinistä ja linkki Spotifyhin...U2:n It’s a Beautiful Day.

Ennen vitutti, mutta ei enää!

 

Lataa opas: Suunnitelmallinen talentinhankinta – Kuinka löytää osaaminen sovelluskehitysprojektiin 

Aiheet: rekrytointi

Taavi Thiel

Taavi Thiel

Working for Taavi is like riding a train that never runs out track. Under his command, you have to stoke that fire with all you got, so the ultimate destination is reached, but mind you, it's the most exciting, most scenic and most rewarding ride you will ever have.