Finitec Blog

Tilaa blogi

Neljä vaaran merkkiä talenttien riittävyyteen

2.3.2018 13:33 / Lauri Jutila

Softakehitysprojektien yleisiä haasteita ovat talenttien riittävyys, riittävän osaamisen houkutteleminen projektiin ja talenttien joskus yllättävänkin nopea vaihtuvuus. Kiireessä ja projektin keskellä on kuitenkin haastavaa paikata muualle valunutta osaamista ja softakehityksen talentteja noin vain, etenkin, jos projekti on jo pitkällä. Talenttien vaihtuvuuteen kannattaakin varautua, ja tunnistaa jo etukäteen merkit lähestyvästä osaamisen hankinnan tarpeesta.

 

Deadlinet siirtyvät

Yksi merkki siitä, että kehitysprojektin tiimin osaamistarpeita tulisi tarkastella uudestaan on se, että määräpäivät, osaprojektien deadlinet ja tuotteen osien ja erilaisten ominaisuuksien toimitus asiakkaalle alkavat myöhästellä.

Jos yhden projektityöntekijän sairastuminen aiheuttaa kokonaisen eräpäivän siirtymisen, on syytä miettiä osaamisen hankinnan kuvioita. Tämä näet tarkoittaa myös sitä, että jos tämä sairastunut henkilö lähtisi kokonaan pois, koko projekti pysähtyisi, mahdollisesti jopa pitkäksi aikaa riippuen rekrytointiprosessin pituudesta.

 

Osaamisen rajat tulevat vastaan

Jos kuulet useammin kuin kerran tiimiltäsi, että ominaisuuden rakentaminen vaatii hieman opiskelua, tarvitset todennäköisesti osaavamman talentin tekemään työn.

Ohjelmistokehitystiimi on aina oppiva organisaatio, mutta jossakin vaiheessa kannattaa pohtia, kuinka paljon aikaa säästyy laittamalla rahat osaamisen hankkimiseen sen sijaan, että nykyisen tiimin osaajat keskittyvät oman työnsä ohessa opiskelemaan kokonaan uusia asioita.

Myös vielä suunnittelupöydällä ja post-it lapuilla olevien projektin osa-alueiden ja vaikkapa valmistumassa olevan ohjelmiston ominaisuuksien määrä voi kieliä tulossa olevasta talenttitarpeesta – osaprojektien ja ominaisuuksien toteuttamisen takana voi piillä runsaasti asioita, jotka lopulta vaativat uuden osaamisen hankintaa.

 

Projekti ei ole muulle organisaatiolle prioriteetti

Vaikka projekti olisikin käynnistämisvaiheessa koko organisaation ykkösasia ja lempiaihe, aina voi salama iskeä kirkkaalta taivaalta – yhtäkkiä tarvitaankin paikkaajia firman vanhentuneen asiakassovelluksen bugien korjaamiseen, ja sinun projektisi tyhjentyy osaajista.

Kun yllättäviä asioita ilmaantuu tai tuuli organisaatiossa alkaakin puhaltamaan uuteen suuntaan, talentinhankinnan verkot pitäisi olla jo laskettu vesille; muutoin sinun projektisi on auttamattomasti Matti Myöhänen.

 

viisi-vaaran-merkkia-talenttien-riittavyyteen.png

 

Projektillasi on paljon kehitysvelkaa

Jotta sovelluksiin ja ohjelmistoihin saataisiin uusia ominaisuuksia ja näin pystyttäisiin palvelemaan yhä paremmin asiakasta ja käyttäjää, jää kehitysprojekteissa väkisinkin kehitysvelkaa. Miinusta ei kuitenkaan kannata kasvattaa mittaviin määrin, sillä jonkun on myös maksettava velka, eli korjattava matkan varrelle jääneet oikotiet.

Koodin korjaaminen vaatii parempaa osaamista kuin mitä tiimissä sillä hetkellä oli, kun kehitysvelka otettiin – tämä voi enteillä siis sitä, että tarvitset lisää talenttia tiimiisi jossain vaiheessa. Kokeneiden ja hyvien kehittäjien saaminen on kuitenkin nopealla aikataulullla hyvin haastavaa, joten kehitysvelan selättämiseen kannattaa tehdä suunnitelma jo hyvissä ajoin, kun huomataan, että sellaista on syntymässä.

 

Lataa opas: Suunnitelmallinen talentinhankinta – Kuinka löytää osaaminen sovelluskehitysprojektiin

Aiheet: yrittäjyys