Finitec Blog

Tilaa blogi

Pimp up your recruiting: Biisilista-filosofia

1.11.2018 14:38 / Taavi Thiel

Pimp your recruiting!

Rekrytoinnissa onnistuminen on monesti pienissä, joskus jopa vähän hullulta kuulostavissa asioissa onnistumista. Mielestäni koskaan, ainakaan minun aikanani, ei ole riittänyt, että laitetaan kanaviin perusilmoitus, jossa esitetään lista vaatimuksia. Tämän jälkeen sitten etsitään hakemusten joukosta parhaiten tätä listaa vastaavia avainsanoja.


Uomakipitystä ja reaktiivista CV:n pläräämistä

Koko prosessi rakentuu aivan liikaa siihen, että määritetään kapeita ennalta mietittyjä uomia, joissa valitut tyypit sitten uomakipittävät ja suorittavat annettuja tehtäviä oppikirjan mukaisesti.

Varsinainen rekrytointi rajataan siihen, että tutkitaan reaktiivisen asiantuntevasti CV:tä ja sen pohjalta kutsutaan osaavimmat tyypit haastatteluun, jossa hakijoita tentataan ja lopuksi valitaan paras osaaja kuhunkin, ennalta tarkkaan mietittyyn rooliin.


Biisilista-filosofialla ylärekisteriin

Olemme Finitecissä onnistuneet poikkeuksellisen hyvin rekrytoinnissa ja löytäneet uniikkeja, juuri sellaisia tyyppejä, joita olemme kulloinkin etsineet.

Pelkästään viimeisen kahdentoista kuukauden aikana olemme järjestäneet viisi huikeaa rekrytointitilaisuutta, jossa olemme onnistuneet monessa tärkeässä, joskus ehkä hullulta tuntuvassa asiassa. Yksi niistä on rekrytointitilaisuuden boostaaminen biisilista-filosofialla.

Biisilista-filosofia tarkoittaa sitä, että käytetään tiettyä ennaltamietittyä biisilistaa avuksi muutamassa hyvin keskeisessä tilanteessa. Otan tässä esimerkiksi viimeisimmän rekrytointi -tilaisuuden biisilistan, jossa kukin tilaisuuteen osallistuva finiteciläinen esitteli itsensä omalla valitsemallaan biisillä:


T.Rex: Get it on

Chingon: Malanguena Salerosa

Justice: Civilization

Ramones: I believe in Miracles

Deftones: Digital Bath

Sofi Tukker: Best Friend

Maukka Perusjätkä ja Sota Apatiaa Vastaan: Se on meidän

ABBA: Mamma Mia

Adele: Hello

Löydät muuten soittolistan Spotifysta täältä.

 

Tässä yhteydessä avaamme myös vieraillemme filosofiamme ytimen ja pyydämme heitä spontaanisti esittelemään itsensä sellaisella biisillä, joka tänä iltana vie heidät ylärekisteriin eli toisin sanoen antaa voimia ja siivet kukoistaa omana aitona itsenään.

Monesti eri tilaisuuksien onnistuminen määräytyy ihan ensimmäisinä koetuista asioista ja tunnelmista; mitä aistit kun tulet sisään tilaan ja kuinka tilaisuuden järjestäjät avaavat tilaisuuden. Miten he esittelevät itsensä ja oman yhteisönsä? Kuinka he haluavat sinun kertovan itsestäsi?

Pointtina rekrytoinnissa ja työn hakemisessa on ymmärtää, että kyse on ennen kaikkea myymisestä ja vaikuttamisesta.


Aitoutta vai Death by PowerPointtia?

Esittelyvaiheessa käytetään perinteisesti tapaa, jossa yhteisön jäsenet esittelevät itsensä tehtäviensä ja hyvin perinteisten tittelien avulla. Yhteisöä esitellään pitkähköllä Death by PowerPoint -esityksellä ja näin saadaan luotua puisevan asiantunteva mielikuva yhteisöstä, vaikka tarkoitus saattaisi olla ihan joku muu.

On selvää, että onnistunut rekrytointi kokonaisuutena vaatii paljon muutakin kuin hyvän biisilistan. Se vaatii ennen kaikkea oman itsensä likoon laittamista sekä aitoutta.

Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää aitoja tarinoita ja isoja tai pieniä merkityksellisiä asioita itsensä likoon laittamisesta tai haluat apua hyvän biisilistan rakentamisessa, ole yhteydessä minuun tai keneen vain Finitecin loistojengistä. Kerromme mielellämme enemmän!

 

Tulen jatkossa aika-ajoin kirjoittamaan omista kokemuksistani rekrytoinnissa ja jakamaan konkreettisia vinkkejä ja filosofioita erilaisten tarinoiden muodossa. Jos haluat lukea näitä tarinoita niin tilaa uutiskirjeemme tästä:

 

Aiheet: rekrytointi

Taavi Thiel

Taavi Thiel

Working for Taavi is like riding a train that never runs out track. Under his command, you have to stoke that fire with all you got, so the ultimate destination is reached, but mind you, it's the most exciting, most scenic and most rewarding ride you will ever have.